Trappans dag 2020

Tisdagen den 22 september 2020 lanserade vi Trappans dag. En dag då vi hyllade trappan och vardagsmotionen och rörelsens betydelse för vår fysiska och psykiska hälsa.

I samband med Trappans dag 2020 arrangerade 100 trappsteg ett stort digitalt event i samarbete med Suicide Zero, Karolinska institutet, Hjärt-Lungfonden och Generation Pep.

Deltog gjorde några av världens främsta forskare och läkare, experter och beslutsfattare inom området fysisk och psykisk hälsa.

Se hela eventet

Trappans dag
22 September

PROGRAM
TRAPPANS DAG 2020

Föreläsningar:

”Senaste forskningen om fysisk aktivitet och hälsa! Varför ska vi gå i trappor?”
Mai-Lis Hellénius, professor och forskare vid Karolinska Institutet. Hon har i flera decennier forskat och undervisat om betydelsen av rörelse och hälsosam livsstil för vår hälsa. I föreläsningen sammanfattar hon kunskapsläget och fokuserar på vardagsrörelsens betydelse.

”Det som gör livet värt att leva. Om livskonst, livsmättnad och suicidalitet hos äldre.”
Ullakarin Nyberg har jobbat som psykiater i snart 30 år. Nu jobbar hon med suicidprevention vid Norra Stockholms psykiatri och forskar om suicid vid Centrum för Psykiatriforskning, Karolinska Institutet.

”Så får vi fler barn och unga i rörelse.”
Carolina Klüft är Sveriges genom tiderna mest framgångsrika friidrottare. Idag är hon verksamhetschef för Generation Pep som arbetar för att alla barn och unga ska ha viljan och möjligheten att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

”Ett steg i taget – vägen till Agenda 2030.”
Gabriel Wikström är nationell samordnare för Agenda 2030 med ett förflutet inom folkhälsoområdet och partipolitiken bl a som folkhälso-. Sjukvårds- och idrottsminister.

Medverkar under dagen gör även H.K.H. Prins Daniel, rektor för Karolinska Institutet Ole Petter Ottersen, regeringens samordnare för fysisk aktivitet och grundaren av Friskis och Svettis, Johan Holmsäter, generalsekreteraren för Suicide Zero Rickard Bracken samt Anette Jansson, expert prevention Hjärt-Lungfonden.

 

Hela programmet för Trappans dag 2020 finner du här

 

Till årets event

Trappans dag 2021