Trappans dag

Följ evenemanget

Här kan du följa Trappans dag den 22 september 2020. Ett digitalt event med föreläsningar och debatt om trappans och vardagsmotionens betydelse för den fysiska och psykiska hälsan.

Tillgängligt fr.o.m 22 september kl. 9.00

Tisdagen den 22 september lanserar vi Trappans dag. En dag då vi hyllar trappan och vardagsmotionen och rörelsens betydelse för vår fysiska och psykiska hälsa.

Trappans dag 2020 arrangerar 100 trappsteg ett stort digitalt event i samarbete med Suicide Zero, Karolinska institutet, Hjärt-Lungfonden och Generation Pep.

Varmt välkommen att följa Trappans dag! Deltar gör några av världens främsta forskare och läkare, experter och beslutsfattare inom området fysisk och psykisk hälsa.

När? Tisdagen den 22 september kl 9-11.

Var? Trappans dag sänds i SVT Forum samt kan följas på www.100trappsteg.se

Trappans dag
22 September

PROGRAM

Föreläsningar:

”Senaste forskningen om fysisk aktivitet och hälsa! Varför ska vi gå i trappor?”
Mai-Lis Hellénius, professor och forskare vid Karolinska Institutet. Hon har i flera decennier forskat och undervisat om betydelsen av rörelse och hälsosam livsstil för vår hälsa. I föreläsningen sammanfattar hon kunskapsläget och fokuserar på vardagsrörelsens betydelse.

”Det som gör livet värt att leva. Om livskonst, livsmättnad och suicidalitet hos äldre.”
Ullakarin Nyberg har jobbat som psykiater i snart 30 år. Nu jobbar hon med suicidprevention vid Norra Stockholms psykiatri och forskar om suicid vid Centrum för Psykiatriforskning, Karolinska Institutet.

”Så får vi fler barn och unga i rörelse.”
Carolina Klüft är Sveriges genom tiderna mest framgångsrika friidrottare. Idag är hon verksamhetschef för Generation Pep som arbetar för att alla barn och unga ska ha viljan och möjligheten att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

”Ett steg i taget – vägen till Agenda 2030.”
Gabriel Wikström är nationell samordnare för Agenda 2030 med ett förflutet inom folkhälsoområdet och partipolitiken bl a som folkhälso-. Sjukvårds- och idrottsminister.

Medverkar under dagen gör även H.K.H. Prins Daniel, rektor för Karolinska Institutet Ole Petter Ottersen, regeringens samordnare för fysisk aktivitet och grundaren av Friskis och Svettis, Johan Holmsäter, generalsekreteraren för Suicide Zero Rickard Bracken samt Anette Jansson, expert prevention Hjärt-Lungfonden.

 

Det fullständiga programmet för Trappans dag finner du här